Certiport - Bronze Solution Provider

Proiecte in derulare

Proiectul eDucate - dezvoltarea competențelor de formare în mediul online 

Proiectul face o introducere în e-formare și dezvoltă compențele de bază ale formatorilor în vederea transerării cursurilor lor în mediul online.

E-learning-ul este una din zonele cu cea mai rapidă dezvoltare în educație. Există o cerere din ce în ce mai mare în ceea ce privește disponibilitatea unor moderator/formatori experimentați în acest domeniu.

Rezultatee așteptate ale proiectului

Seminarul de formare a formatorilor dezvoltat prin proiectul eDucate parcurge resurse teoretice și practice care să ofere informații despre e-moderare/formare. Parcurgând acest curriculum, participanții vor învăța cum să transfere cunoștințe, și felul în care asimilarea cunoștințelor într-un nou mediu de învățare poate avea efecte benefice prin rolul asumat de un bun e-moderator/formator. În acest modul sunt explicitate tehnicile didactice și metodice care sunt necesare în contextual dezvoltării și livrării de cursuri online.

Cursul de formare a e-formatorilor de desfășoară în perioada februarie-aprilie 2015. Clic AICI pentru mai informații.

With the support of the Lifelong Learning programme of the European Union

 

___________________________________________________________________________________________________________________

Proiectul “Uniting Europe through digital empowerment - Unite IT”/Unificarea Europei prin responsabilizarea digitală"

Fundația EOS împreună cu alți 9 parteneri europeni, eligibili pentru propunerile de proiecte finanţate  în cadrul programelor Grundtvig Lifelong Learning. Aceste proiecte reunesc organizații și instituții din diferite țări europene cu scopul de a dezvolta abordări și instrumente inovatoare pentru educația adulților.

Consorțiul include organizații care au ca domeniu de activitate educația adulților, organizații din domeniul educației și formării vocaționale, factori de decizie politică, reţele europene reprezentând studenţi și cetățeni din învăţământul superior. În calitate de parteneri asociați, universitățile, organizațiile de formare și factorii de decizie politică sprijină acest proiect.

Partenerul principal în cadrul acestui proiect este organizația Telecentre Europe (www.telecentre-europe.org) – care este o rețea europeană ce reunește sub umbrela sa peste 30.000 de telecentre din Europa.  Celelalte organizații care iau parte la acest proiect sunt: Malta Communication Authority (MCA- www.mca.org.mt), International Aid Network Serbia - (www.ian.org.rs/english), Demnet -  Hungary – (www.demnet.hu), Latvian Information and Communication Technology Association (LIKTA), Letonia (www.likta.lv/EN/Pages), Interface3 - Belgia (www.interface3.be), EOS – Educating for an Open Society Romania (www.eos.ro), ESU – European Students Union Belgia (www.esu-online.org), Telecentar Croația (www.telecentar.com). 

Partenerii implicați își propun ca prin prezentul proiect să creeze și să stabilească o rețea pentru a colecta și a împărtăși practici şi cunoştinţe cu privire la modul în care competenţele digitale pot ajuta grupurile cu risc de excludere să se reconecteze la procesul de învățare, ca un mijloc de a favoriza inserţia profesională, incluziunea și coeziunea socială; pentru a crea noi legături și un dialog între toate domeniile sociale cu scopul de a promova inițiative comune care să combată decalajul digital;  pentru a împuternici organizațiile și persoanele cu privire la contribuția lor în ceea ce privește provocarea legată de depășirea decalajului digital în Europa.

Echipa de proiect din cadrul organizației va începe implementarea activităților începând cu luna Noiembrie 2012.

eCentre.ro

Reţeaua de e-Centre este o alianţă naţională de centre tehnologice comunitare ...

Telecentre-Europe

Telecentre-Europe reprezintă o reţea de organizaţii care luptă pentru incluziunea digitală la nivel european ...

Certipro

Certiport este lider mondial în ceea ce privește validarea competenţelor digitale de astăzi ...