ASSOCLIC 2011 este organizat prin Ateliere Fara Frontiere, in doua editii. Prin acest proiect aceștia își propun să doneze 800 de calculatoare reconditionate si sa echipeze aproximativ 140 asociatii la nivel national in doua etape: ianuarie - mai si septembrie - decembrie. Anuntam deschiderea primei etape ASSOCLIC de anul acesta, ASSOCLIC 1-2011, ce se va desfasura in perioada ianuarie - mai 2011. Vor fi selectate cu prioritate proiectele care se adreseaza unui public in dificultate, vulnerabil, din zone defavorizate economic (zone rurale, cu rata de somaj mare, comunitati sarace).
20 ianuarie: lansarea apelului la proiecte
10 martie: termenul limita de depunere a proiectelor de catre asociatiile interesate
10 martie- 3 mai : evaluarea dosarelor
3 mai : reunirea comisiei de selectie a proiectelor
18 mai: ceremonia de acordare a premiilor
Criterii de eligibilitate
Candidatii eligibili pot fi ONG-uri, scoli, licee, institutii sociale. Candidatii care trimit dosarul de candidatura trebuie sa faca dovada personalitatii juridice fara scop patrimonial si in cazul ONG-urilor a inscrierii la Registrul national al asociatiilor si fundatiilor ;
Dosarul de candidatură trebuie să cuprindă:
Parteneri
Partenerii proiectului Assoclic 2011 sunt: Apanova, BRD- Groupe Societe Generale, Carrefour Romania, Fondul Social European, Fondation Blancmesnil, Fundatia ACCOR, Fundatia Veolia, GDF Suez Energy Romania, Lafarge, The Body Shop, United Way.
Donatori de calculatoare: Ager Press, Ambasada Canadei, Apanova, Automobile Dacia, Cora, BRD- Groupe Societe Generale, Danone, DHL, GDF Suez Energy Romania , Gecad Technologies, Groupama, Hachette Distribution, ING Asigurari, IPSO, McCann PR, Petrom, Siveco Romania, Schlumberger Romania, Timken.
Parteneri operationali : Microsoft, TechSoup, Ecotic
Cu sprijinul : Stiri ONG, McCann PR, Fundatia EOS, Fundatia CIVITAS, ARC, Centras.
Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non profit a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in dificultate printr-un atelier care le propune o activitate economica si solidara. In atelierul de incluziune socio-profesionala din Romania asociatia se ocupa de recuperarea si repararea materialelor informatice, activitate derulata de salariati in insertiune, aflati in situatie de excluziune.
Aceasta activitate reprezinta pentru ei un prim pas de reintegrare pe piata muncii. Materialele reconditionate raspund unor criterii foarte stricte de calitate si o parte din ele sunt destinate, prin intermediul proiectului ASSOCLIC, ONG-urilor si institutiilor din Romania, care dezvolta proiecte cu vocatie sociala si umanitara.
Proiectul DCDS îşi propune să stabilească un cadru care să asigure persoanelor adulte europene cu calificare redusă competenţele digitale şi transversale necesare pentru angajare, dezvoltare personală, incluziune socială şi cetăţenie activă.
Campania de incluziune digitală - Hai pe net 2018!
România răspunde pentru al 9-lea an consecutiv provocărilor adresate de ALL DIGITAL în campania pan-europeană de incluziune digitală ALL DIGITAL Week 2018!! Fundația EOS România va organiza în acest an Campania Hai pe Net alături de ANBPR și APDETIC. Obiectivul campaniei este acela de a aduce cât mai mulți români în spațiul virtual. Campania se va desfășura în perioada 19 - 25 martie 2018.
Reţeaua de e-Centre este o alianţă naţională de centre tehnologice comunitare ...
Telecentre-Europe reprezintă o reţea de organizaţii care luptă pentru incluziunea digitală la nivel european ...
Certiport este lider mondial în ceea ce privește validarea competenţelor digitale de astăzi ...
copiidisparuti.ro
partnersinlearningnetwork.com
home.live.com